Дмитро Степовик: Наслідуючи Христа: Віруючий в Бога Тарас Шевченко. Анонс

Дмитро Степовик: Наслідуючи Христа: Віруючий в Бога Тарас ШевченкоУ межах авторського проєкту Ірини Фаріон «Від книги до мети» 8 травня, о 16 год., 1-му навчальному корпусі «Львівської політехніки», що на вул. Карпінського 2/4, відбудеться зустріч із професором Київської Духовної Академії Дмитром Степовиком та презентація його книги «Наслідуючи Христа: Віруючий в Бога Тарас Шевченко».

Дмитро Степовик

Дмитро СтеповикАвтор монографії проф. Дмитро Степовик

понад тридцять років працює на науко­вій ниві в Національній Академії наук України: від аспіранта і молодшого нау­кового працівника до професора, що має два наукових ступені доктора наук (філо­софії і мистецтвознавства), низку націо­нальних і міжнародних академічних на­город. Народився 7 жовтня 1938 р. в Жи­томирській області; вищу освіту здобув у Київському державному університеті ім. Тараса Шевченка; закінчив аспірантуру з історії й теорії образотворчого мистецтва в Інституті мистецтвознавства, фолькло­ру й етнографії Академії наук України. Діапазон наукових інтересів: історія християнського мистецтва (гравюри ста­родруків, давні й сучасні ікони), балка­ністика (зокрема болгарське образотвор­че мистецтво), релігієзнавство. З цих пи­тань проф. Дмитро Степовик видав близько 20 монографій, популярних книг і навчальних посібників та опублі­кував декілька сотень статей і есеїв у збірниках та журналах.

Продовжити читання

Микола Зубков: Заборонений Кобзар

Заборонений Кобзар2 квітня 2014 року у 1-му навчальному корпусі “Львівської політехніки” в рамках авторського проєкту Ірини Фаріон “Від книги до мети” відбулася презентація Повного зібрання творів Тараса Шевченка за участи упорядника видання, доцента Харківського національного університету Миколи Зубкова.

Розпочинаючи чергову зустріч у рамках проєкту, його авторка, народний депутат України від ВО “Свобода”, доцент Національного університету “Львівська політехніка” Ірина Фаріон відзначила, що за ті чотири місяці, які минули від попередньої зустрічі, українці, напевно, перейшли чотири століття: щойно вийшли з одного, як почалось инше коло пекла, і скільки буде ще – ніхто не знає. “Але що активніше ми будемо світитися зсередини, то швидше повернемо це пекло у чистилище. Дорога до раю нескінченна, власне, тому сьогодні розмова – про Тараса Шевченка. Не тільки тому, що це 200-літній ювілей, а тому, що це наше причастя, це наша проща. Як казав Іван Драч про нього: “Він даний нації на виріст”. Під час зустрічі будемо лікуватися його творчістю”, – зазначила Ірина Фаріон.

Продовжити читання