Андрій Козицький: Геноцид та політика масового винищення цивільного населення у ХХ ст. (причини, особливості, наслідки)

21 листопада 2012 року у головному корпусі Національного університету “Львівська політехніка” в рамках авторського проекту Ірини Фаріон “Від книги – до мети” відбулася зустріч із відомим істориком Андрієм Козицьким та презентація його книги “Геноцид та політика масового винищення цивільного населення у ХХ ст. (причини, особливості, наслідки)”.

Представляючи громаді книгу та її автора Андрія Козицького, мовознавець Ірина Фаріон зазначила, що тема вечора є екзистенційною та містичною, адже українці вступають у бентежний та тривожний листопад: “На жаль, ми вступили з вами у бентежний і тривожний листопад, коли розумієш, яким ти є приреченим осіннім листочком, як ти рано чи пізно маєш опасти, і як це важливо бути в світі не просто листочком, а стовбуром дерева, яке, щоразу набираючи сили від землі, викільцьовуватиме нове і нове листя. Цілком закономірно, що сьогодні наша розмова дуже глибока, печальна, містична і екзистенційна. Наш гість – відомий історик, доцент Львівського національного університету імені Івана Франка Андрій Козицький”.

У презентованій на зустрічі книзі “Геноцид та політика масового винищення цивільного населення у ХХ ст. (причини, особливості, наслідки)” викладено історію геноциду й масових репресій проти цивільного населення у ХХ ст. У цьому виданні також детально проаналізовано Голодомор 1932–1933 рр., геноцид вірмен в Османській імперії, Голокост європейських євреїв, екстермінацію циган, геноцид у Камбоджі та Руанді. В книзі міститься аналіз випадків масового винищення цивільного населення, які ще не визнані актами геноциду, однак мають виразні риси геноцидних дій.

Продовжити читання

Анонс: Андрій Козицький: Геноцид та політика масового винищення цивільного населення у ХХ ст. (причини, особливості, наслідки)

21 листопада, в середу, о 16.00, у головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» відбудеться зустріч із відомим істориком Андрієм Козицьким та презентація його книги «Геноцид та політика масового винищення цивільного населення у ХХ ст. (причини, особливості, наслідки)».

Андрій Козицький

Народився 16 квітня 1970 р. у Сокалі на Львівщині в родині медиків.

У 1987 р. закінчив Сокальську середню школу № 3. Навчався 1987–1993 рр. на історичному факультеті Львівського університету імені Івана Франка (з перервою 1988–1989 рр., коли служив у війську), 1993–1996 рр. вчився у аспірантурі цього ж університету. У листопаді 1996 р. захистив кандидатську дисертацію «Український краєзнавчий рух у Галичині (1918–1939)» (науковий керівник Ярослав Серкіз).

Стажувався у Віденському (2002), Варшавському (2003), Вроцлавському (2005), Яґеллонському (2011) університетах.

Від січня 1997 р. працює на кафедрі нової та новітньої історії Львівського університету імені Івана Франка (від 2010 р. – кафедра нової та новітньої історії зарубіжних країн). Упродовж 1997–2000 рр. – асистент, від 2000 р. – доцент. За сумісництвом 1997–1999 рр. викладав у Національному університеті «Острозька академія», 2001–2003 рр. – у Львівській академії мистецтв. Читав лекції для студентів Університету ім. Карла Осецького (Ольденбурґ, ФРН) та Сілезького університету (Катовіце, Польща).

Продовжити читання