Петро Кралюк: Сильні та одинокі

У рамках авторського проекту Ірини Фаріон “Від книги – до мети” відбулася творча зустріч із професором, проректором Національного університету “Острозька академія” Петром Кралюком. На заході відбулася презентація його роману “Сильні та одинокі” та енциклопедії “Острозька академія”.

Як розповіла модератор зустрічі, відомий мовознавець свободівка Ірина Фаріон, захід відбувається під гаслом із листа Степана Бандери до Андрія Мельника: “Світ форми тепер валиться. Настає час змісту, час діла. Ходімо разом із ним! Сильні й одні”. Саме ця теза стала стрижнем роману Петра Кралюка “Сильні та одинокі”.

Продовжити читання

Петро Кралюк: Сильні та одинокі

11 грудня, у вівторок, о 16.00, у головному корпусі НУ «Львівська політехніка» у межах проєкту Ірини Фаріон «Від книги до мети» відбудеться творча зустріч із професором, проректором Національного університету «Острозька академія», членом національної спілки письменників Петром Кралюком і презентація його роману про Степана Бандеру «Сильні та одинокі» та енциклопедії «Острозька академія».

Петро Кралюк

Петро Кралюк – філософ, історик, публіцист та письменник. Народився 1958 р. в місті Ківерці на Волині. Закінчив історичний факультет Луцького педагогічного інституту ім. Лесі Українки та аспірантуру в Інституті суспільних наук (нині – Інститут українознавства) у Львові. Захистив у Інституті філософії (м. Київ) кандидатську дисертацію «Антитринітаризм і суспільна думка України другої половини XVI– першої половини XVII ст.» (1988) та докторську «Особливості взаємовпливу конфесійної та національної свідомості в українській суспільній думці XVI – першої половини XVII ст.». Сфера наукових інтересів – українська релігійно-філософська думка епохи Середньовіччя, давня українська література.

Як викладач працював у Луцькому педінституті, Волинському університеті, Інституті слов’янознавства в м. Рівне. Зараз працює першим проректором Національного університету «Острозька академія».

Продовжити читання