Олександр Пономарів

ponomarivОлександр Данилович Пономарев (* 17 жовтня 1935ТаганрігАзово-Чорноморський край) — український мовознавець, перекладач, публіцист, громадський діяч. Уродженець ДонщиниДоктор філологічних наук (1991), професор кафедри мови та стилістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Продовжити читання

Творча зустріч з Олександром Пономаревим | АНОНС

10 листопада, у вівторок, о 16 годині в актовій залі головного корпусу НУ «Львівська політехніка» в межах авторського проєкту Ірини Фаріон відбудеться творча зустріч із заслуженим журналістом, перекладачем, академіком, професором Київського національного університету ім. Т. Шевченка Олександром Пономаревим.

У Львові презентували збірки книг політв’язня Юрка Сиротюка

21 жовтня 2015 року в Національному університеті “Львівська політехніка” в рамках проєкту “Від книги до мети” мовознавець Ірина Фаріон разом із директором Науково-дослідного інституту українознавства Богданом Галайком та експертом Недержавного аналітичного центру “Українські студії стратегічних досліджень” Юрієм Олійником презентували збірки “Бандерівські читання” та обіжник “Українські студії стратегічних досліджень” за редакцією політв’язня Юрія Сиротюка. У працях викладено ідеї щодо того, якою має бути успішна революція, та першочергові рекомендації у царині національної безпеки та оборони України.


Продовжити читання

Юрій Сиротюк

siroСиротюк Юрій Миколайович, народився 10 квітня 1976 року в смт. Смига Дубенського району Рівненської області у сім’ї репресованих. Двох дідів Юрія вбили в часи післявоєнного більшовизму, а дев’ятирічного батька у 1946 році депортували на Урал. Він повернувся в Україну тільки в 60-х роках.

Українець. Громадянин України.

Продовжити читання

Юрій СИРОТЮК: Бандерівські читання I, II | Анонс

21 жовтня о 1фото книги6 год. у 1-му н.к. «Львівська політехніка» (вул. Карпінського 2/4) у межах проєкту Ірини Фаріон «Від книги до мети» відбудеться презентація збірника «Бандерівські читання I, II» та обіжника «Українські студії стратегічних досліджень» (аналітика у сфері національної безпеки) за редакцією Юрія Сиротюка – в’язня тюрем чинної влади.