Мирослав Дочинець: Про дух книги, чин письма, енергію слова

Мирослав Дочинець28 березня 2013 року в рамках авторського проекту відомого мовознавця, народного депутата України від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Ірини Фаріон “Від книги до мети” відбулася творча зустріч із письменником, що зажив світової слави, закарпатцем Мирославом Дочинцем. Тисячна зала Львівської політехніки була вщерть заповнена, а всі книги автора, яких було чимало, читачі розкупили ще задовго до початку творчого вечора.

На письменницькому рахунку Мирослава Дочинця – понад 20 успішних книг, серед них – “Він і вона”, “Краєвид із жінкою”, “Хліб і шоколад”, “Руки і душа”, “Лис у винограднику”, “Дорога в небо – до людей”, “Булава і серце”, “Місячна роса”, “Вічник”, “Криничар”, “Горянин”, філософсько-психологічних заповітів карпатського мудреця “Многії літа. Благії літа”, що стали українським народним бестселером. За книги “Вічник. Сповідь на перевалі духу”” і “Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домнії” два роки поспіль письменника номінували на Шевченківську премію. Як видавець він втілює різні проекти, зокрема опікується серіями книжок “Домінія слова”, “Трава Парнасу”, “Книжкова полиця Вічника”, окрім того, допомагає літературою бібліотекам Закарпаття.

Продовжити читання

Мирослав Дочинець: Про дух книги, чин письма, енергію слова (світлини)

Анонс: Мирослав Дочинець: Про дух книги, чин письма, енергію слова

Мирослав Дочинець28 березня, у четвер, в актовій залі Національного університету “Львівська політехніка”, що на вул. Карпінського 2/4, відбудеться зустріч із письменником Мирославом Дочинцем: “Про дух книги, чин письма, енергію слова”.

Мирослав Дочинець

Мирослав ДочинецьАктивно працює в літературі з 1980-х років. В Україні не знайдеться, мабуть, жоден письменник, чию творчість обговорювали б так широко, як це роблять з книжками Мирослава Дочинця. Окрім топових позицій у рейтингах книгарень, його книжки також заповнюють важливу лакуну «духовного наративу» української літератури. Яскраві особистості та їхні влучні сентенції рясніють у кожній книжці письменника, пробиваючи шлях до людей різного віку та соціального статусу. «Твори М. Дочинця «підмикають» читача до інтелектуального поля всієї літератури. Це окремий материк нашої літератури» (М. Слабошпицький). Це книги «глибокого дихання» (В. Базилевський», «книги, принесені янголом» (П. Сорока). А «Вічник» відомий літературознавець і громадський діяч Є. Сверстюк назвав «книгою століття». І всі як один згоджуються, що одним з «головних героїв» його творів є стихія мови.

Продовжити читання