Анонс: Володимир Рутківський та Олександр Музичко

У зв’язку з неможливістю гостей відвідати наш захід, зустріч переноситься на деякий час. Слідкуйте за змінами в анонсі!

У межах авторського проєкту Ірини Фаріон «Від книги – до мети» 15 травня 2012 року, у вівторок, о 16.00, у 210 авд. головного корпусу НУ «Львівська політехніка», що на вул. С. Бандери, 12, відбудеться наступна творча зустріч.

Наші гості – цьогорічний лавреат Шевченківської премії, автор історичного роману «Джури» Володимир Рутківський та одеський історик Олександр Музичка.

Володимир Рутківський

Володимир Рутківський народився 18 квітня 1937 року в с. Хрестителеве Чорнобаївського району Черкаської області. Навчався в Одеському політехнічному інституті. Друкуватися почав 1959 року. Член Одеської обласної організаціії НСПУ з 1969 року. У 1960-тих роках працював на Одеському суперфосфатному заводі. В подальшому став працювати журналістом. Закінчив Вищі літературні курси при Літературному інституті ім. Максима Горького. Працював відповідальним секретарем Одеської організації НСПУ. Літературну діяльність Володимир Рутковський розпочинав як поет. У його доробку поетичні збірки «Краплини сонця», «Плоти», «Повітря на двох», «Відчиніть Богданкове вікно», «Рівновага», «Знак глибини», «День живої води».

Потім Рутківський став писати переважно твори для дітей та юнацтва: повісті «Аннушка», «Гості на мітлі», «Бухтик з тихого затону», «Канікули у Воронівці», «Намети над річкою», «Слуга баби-Яги»; повість-легенда «Сторожова застава», книга нарисів «Земля майстрів», п’єса- казка «Прибульці»; історичний роман «Сині Води», книга про німецьку окупацію під час Другої світової війни «Потерчата».

Продовжити читання

Юрій Щербак: Час смертохристів. Міражі 2077

19 квітня 2012 року в Національного університету “Львівська політехніка” відомий український державний діяч, письменник Юрій Щербак зустрівся з львів’янами у рамках авторського проекту мовознавця, депутата Львівської обласної ради від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Ірини Фаріон “Від книги – до мети”. Письменник презентував свій роман “Час смертохристів. Міражі 2077 року”, який побачив світ у 2011 році у видавництві “Ярославів Вал”.

Зустріч розпочалася з виступу ректора НУ “Львівська політехніка”. Керівник вишу Юрій Бобало привітав усіх присутніх з нагоди Великодніх свят та висловив щиру подяку авторці проєкту та її гостю.

Продовжити читання

Олександр Музичко

Музичко Олександр народився в Одесі у 1977 році. У 1995 – 2000 рр. навчався на історичному факультеті ОНУ ім. І.І. Мечникова. У 2000-2003 рр. перебував в аспірантурі. У 2004 році захистив дисертацію на здобуття ступеня кандидата історичних наук (Дніпропетровський національний університет). З 2002 р. по теперішній час викладає на кафедрі історії України історичного

І.І. Мечникова. У 2007 р. ВАК України затвердив його у вченому званні доцента. У 2008 – 2010 роках – провідний науковий співробітник Одеської філії Національного інституту стратегічних досліджень. Член правління Одеської «Просвіти». Голова одеського осередку Науково-ідеологічного центру ім. Дмитра Донцова, голова Одеського Українського народного університету.

Є дослідником багатьох маловідомих сторінок історії українського національного руху на території Південної України, що дозволило глибше осягнути українську цивілізаційну приналежність цих земель. В його працях вперше до наукового обігу запроваджено значний масив раніше невідомих архівних джерел.

Продовжити читання

Юрій Миколайович Щербак

Юрій Миколайович Щербак (12 жовтня 1934, Київ) — український письменник, сценарист, епідеміолог, публіцист, політик, діяч екологічного руху, дипломат. Доктор медичних наук (1983). Лауреат Літературної премії ім. Ю. Яновського (1984).

Після закінчення Київського медичного інституту — науковий працівник Київського науково-дослідного інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського.

Український радянський письменник, сценарист, епідеміолог, публіцист, політик, автор близько 100 наукових робіт і двох десятків книг. Народився в Києві, під час Другої світової війни евакуйований до Росії, звідки на початку березня 1944-го повернувся в рідне місто, а в 1958 році закінчив Київський медичний інститут за фахом «санітарний лікар».

Продовжити читання

Анонс: Юрій Щербак: Час смертохристів. Міражі 2077

У межах продовження циклу зустрічей авторського проєкту Ірини Фаріон «Від книги – до мети» 19 квітня 2012 року, в четвер, о 16.00, в актовій залі головного корпусу НУ «Львівська політехніка», що на вул. С. Бандери, 12, відбудеться творча зустріч з відомим громадським діячем, науковцем та письменником Юрієм Щербаком та презентація його роману «Час смертохристів. Міражі 2077»

Запрошуємо на творчу зустріч з відомим громадським діячем, науковцем і письменником Юрієм Щербаком і презентацію його роману «Час смертохристів. Міражі 2077»

Продовжити читання